nieuws

Délifrance dertig jaar in Nederland

Nieuws

Broodjesketen Délifrance viert in december een jubileum. De keten opende de eerste Nederlandse franchisevestiging 30 jaar geleden.

Délifrance dertig jaar in Nederland

In 1983 is het merk Délifrance geïntroduceerd in Nederland. De eerste restaurants werden geopend en Nederland kon genieten van Franse lekkernijen als baguettes, croissants en chocoladebroodjes. Het jubileum is voor een drietal franchisevestigingen een bijzondere  gebeurtenis, meldt Délifrance in een persbericht.

De vestigingen zijn vanaf het eerste uur bij de keten betrokken. Twee van de drie vestigingen, Amsterdam Damrak en Délifrance Gouda, zijn zelfs nog steeds in handen van de ondernemers die dertig jaar geleden startten. De vestiging in Maastricht, die ook dertig jaar bestaat, is inmiddels twee keer van eigenaar gewisseld. De jubilerende vestigingen houden de komende tijd een aantal ludieke acties om het jubileum luister bij te zetten.

Samenwerking met Kwalitaria

Délifrance telt in Nederland 175 verkooppunten. Het betreft 65 Délifrance restaurants en 110 corners (voornamelijk gevestigd in tankstations). De broodjesketen heeft sinds begin dit jaar een samenwerkingsverband met cafetariaformule Kwalitaria. Dat leidde de afgelopen maanden tot diverse openingen van broodjescorners in cafetaria’s.

Reageer op dit artikel