nieuws

Cijfers&Trends: 2012 viel niet tegen

Nieuws

Cijfers&Trends: 2012 viel niet tegen
ANP

Beko Advies en de adviseurs en accountants van Flynth komen ook dit jaar weer met de uitgave Cijfers &Trends voor de ambachtelijke bakkerij. Het jaar 2012 is voor de branche een jaar om niet ontevreden over te zijn.

Cijfers & Trends 2012 is samengesteld voor Beko-leden en Flynth-relaties, zodat de ondernemers hun eigen cijfers kunnen spiegelen aan de gemiddelde cijfers en trends. Omzet, brutowinst(marge) en personeelskosten blijven de belangrijkste elementen en voor het rendement, volgens het rapport.

Kosten

Gemiddeld gezien is 2012 niet tegengevallen. De verwachtingen in deze crisistijden waren negatiever dan de uiteindelijke resultaten. Wel stond bij menig bedrijf de omzet in de winkel(s) dan wel het derde kanaal onder druk. Een aantal bedrijven pluste door uitbreiding. Die expansie zorgde voor een stijging van de gemiddelde omzet bij het gemengd bedrijf.

De brutowinstmarge is gestegen. Die was ook nodig om de stijging van loonkosten op te vangen. Andere kosten bleven in verhouding nagenoeg gelijk. Het resultaat viel gemiddeld uiteindelijk bij het gemengd bedrijf lager uit, banketbakkerijen plusten nog iets in de winst.

Reageer op dit artikel