nieuws

BROER, ’t is voor de bakker

Nieuws

Ruim een jaar heeft hij eraan gewerkt en het resultaat vormt een uniek en bijzonder persoonlijk verhaal over het typisch Waddinxveens bedrijf BROER, waar Anton Broer van 1976 tot 1990 directielid was.

BROER, ’t is voor de bakker

Op zorgvuldige wijze heeft Broer de complete geschiedenis van het familiebedrijf gereconstrueerd. Van verloren gewaande documenten, tot prachtige foto’s uit het verleden en ludieke bedrijfsverhalen: het boek biedt een compleet overzicht van bijna een eeuw bedrijvigheid. Van de prille start in 1920, de avontuurlijke groei die Broer de jaren erna doormaakte, de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, tot de overname door Unilever in 1990 en de verzelfstandiging enkele jaren later.

Broer is fabrikant van bakkerijgrondstoffen en diep geworteld in Waddinxveen. In bijna een eeuw tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een waar begrip in de regio en de bakkerswereld. Broer levert spijzen (amandel- en banketspijzen) en poeders aan bakkerijen, waarbij flexibiliteit een van de uitgangspunten van het bedrijf vormt. Vele tonnen amandelen zijn in de fabriek verwerkt tot heerlijke bakkersspijzen, gebaseerd op een recept dat al decennialang ongewijzigd is. Na drie generaties Broer werd in 1990 het familiebedrijf overgenomen door Unilever en tien jaar later werd Broer verkocht aan de huidige directie. Broer, de laatste telg uit de ‘Broer&rsq uo’, die aan het roer van het familiebedrijf stond, heeft in samenwerking met de historische club van Waddinxveen dit bijzondere boek samengesteld.

‘Broer, ’t is voor de bakker’ laat zien dat na ruim 90 jaar de koek nog lang niet op is.

Reageer op dit artikel