nieuws

Boomstammen’ bij bakker Schuurmans

Nieuws

Boomstammen’ bij bakker Schuurmans

Bakker Schuurmans in Leeuwarden presenteert het boomstammetje. De storm van maandag vormde de aanleiding.

‘Geen boom meer in de tuin? Bij Bakkerij Schuurmans hebben we volop bomen in de handel’ laat Greetje Geerligs –Schuurmans Bakkerswereld weten. De storm van afgelopen maandag is de aanleiding voor deze creatieve uitspatting. De bomen van Bakkerij Schuurmans bestaan uit soezen die ingesmeerd zijn met een tijgerpapje, waardoor ze een korst krijgen die op boomschors lijkt. De soezen zijn gevuld met slagroom en ook bovenop is een rozet slagroom gespoten, als het loof van een boom.

De storm van afgelopen maandag is de zwaarste geweest sinds 1990. Op Vlieland is het een uur lang gemiddeld windkracht 11 geweest en daarmee is de storm net zo hevig als die in 1990, liet weerbureau Weerplaza weten. De weersomstandigheden hebben voor zover bekend twee levens geëist.
Bakker Schuurmans aan de Schrans in Leeuwarden speelt wel vaker in op actualiteiten.

Reageer op dit artikel