nieuws

Bakkers slepen Bakker Bart voor rechter

Nieuws

De franchisevereniging van bakkerijketen Bakker Bart spant namens ongeveer de helft van de ondernemers een rechtszaak aan tegen het moederbedrijf Bart’s Retail.

Bakkers slepen Bakker Bart voor rechter
Bakker Bart is een van de bekendere franchisegevers in de bakkerijbranche.

De ondernemers zeggen schade te lijden door een in hun ogen omstreden conditiestelsel en willen deze schade verhalen, meldt Het Financieele Dagblad. Volgens John Gerressen, voorzitter van Bart’s Franchise Vereniging, is het grootste probleem dat de ondernemers niet worden gecompenseerd voor de hoog opgelopen huurdruk, terwijl dat volgens hem wel is afgesproken. Daardoor komen steeds meer ondernemers in financiële problemen.

Onderhandelingen

De gang naar de rechter komt nadat de directie de onderhandelingen met de ondernemers vorige week had afgebroken. De claim van ongeveer 90 ondernemers kan de toekomst van Bart’s Retail in gevaar brengen, zegt adviseur Martin Lokhorst van AG Hart Advocaten & Adviseurs, dat de zaak voorbereidt.

Reageer op dit artikel