nieuws

Bakkerijmuseum in teken van ‘Speurtocht naar Speculaas

Nieuws

Bakkerijmuseum in teken van ‘Speurtocht naar Speculaas

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem staat tijdens de herfstvakantie – van 12 tot en met 27 oktober – in het teken van ‘De speurtocht naar Speculaas’.

Bakker Fred, de museale bakker/entertainer, gaat tijdens zijn demonstraties voor het hele gezin in op de smakelijke geschiedenis van speculaas en andere typisch Nederlandse producten door de eeuwen heen. Ondertussen maakt hij tal van nostalgische broodjes, vaak met hulp van de aanwezige kinderen. Kinderen kunnen dagelijks een eigen speculaaspop maken en versieren.

De museumbakkers bakken bij toerbeurt en op gezette dagen gevuld speculaas en speculaasbrokken. Twee keer per week wordt de 19e eeuwse nostalgische takkenbosoven opgestookt. De bakkers laten zien hoe houtovenbroden worden vervaardigd.  Het Nederlands Bakkerijmuseum is te vinden aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem (Gld), tel. 038 -444 1715. Kijk voor tijdstippen en andere informatie op www.bakkerijmuseum.nl.

Reageer op dit artikel