nieuws

Bakkerij wil op lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed

Nieuws

Bakkerij wil op lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed

De Nederlandse ambachtelijke bakker moet onderdeel worden van de Nationale Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dat zegt voorzitter Jos den Otter van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV).

De ondernemersorganisatie wil de traditie van het ambacht ook voor de toekomst behouden. Dit najaar wordt de voordracht voorbereid.De Nationale inventaris stelt zich ten doel immaterieel erfgoed, zoals ambachten, tradities en uitvoerende kunsten, zichtbaar te maken, bescherming te bieden en levend te houden. Via een ‘Erfgoedzorgplan’ zet de branche zich ervoor in om de traditie van de ambachtelijke bakkerij ook voor toekomstige generaties te behouden en ervoor te zorgen dat liefde voor het vak, kennis en vaardigheden niet verloren gaan.

Reageer op dit artikel