nieuws

Bakkerij Schuurmans speelt in op Serious Request

Nieuws

Bakkerij Schuurmans in Leeuwarden presenteert een gebakje dat er uit ziet als blauwe zeep. Dit is in het kader van Serious Request dat in Leeuwarden wordt gehouden.

Bakkerij Schuurmans speelt in op Serious Request

Het thema van Serious Request is dit jaar diarree. In Sub-Sahara Afrika en Zuid-Azië is het één van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven 800.000 kinderen aan diarree. ‘Serious Soap is een gebakje dat eruit ziet als een stuk blauwe zeep. Verder hebben we het  broodje Bak’n Brea dat bestaat uit beschuit met kaas en roggebrood omdat beschuit prima tegen diarree werkt, ‘ laat Greetje Geerligs – Schuurmans weten.

Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne op de gezondheid van een jong kind. De opbrengst van de broodjes gaat naar Serious Request.

Reageer op dit artikel