nieuws

Bakkerij in Hengelo in brand

Nieuws

Bakkerij in Hengelo in brand

Banketbakkerij Gustaf in Hengelo (Overijssel) is woensdagmiddag uitgebrand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De brandweer had het vuur na ruim een uur onder controle. Eigenaar Jan Talen heeft geen idee hoe de brand is ontstaan. Er was niemand in de winkel aanwezig.

De brand in de bakkerij brak uit kort nadat er een zeer grote brand was ontstaan bij een antiekhandel in het naburige Almelo. De schade is groot. Talen zegt dat de grote brand in zijn zaak aan de Krabbenbosweg geen gevolgen heeft voor klanten. De productie wordt overgenomen door de vestiging aan de Wemenstraat.

De bakkerij aan de Krabbenbosweg moet volgens Talen als verloren worden beschouwd. Hij en zijn gezin wonen naast de bakkerij, maar kunnen niet in hun woning. Het huis heeft forse rook- en roetschade opgelopen. De brand heeft veel impact gehad op de eigenaar en zijn gezin. Toch wil Talen alles zo snel mogelijk weer oppakken. ‘Er komen met de feestdagen in het vizier drukke maanden aan voor ons’, aldus Talen.

Klik hier voor de filmbeelden van RTV Oost

Reageer op dit artikel