nieuws

Bakkerij De Backerije opent in Bleskensgraaf

Nieuws

Bakkerij De Backerije opent in Bleskensgraaf

De voormalige bakkerswinkel aan de Dorpsstraat in Bleskensgraaf wordt vanaf 26 september nieuw leven ingeblazen. Johanna van Wijk gaat De Backerije runnen.

Johanna van Wijk is geboren en getogen in Bleskensgraaf, verhuisde in 1987 naar Utrecht, maar woont sinds zeven jaar weer in haar geboortedorp. ‘Ik miste een bakker. Na overleg met de eigenaresse ontstond het plan om de bakkerij nieuw leven in te blazen,’ laat ze de lokale nieuwssite Het Kontakt (editie Alblasserwaard) weten.

Na de nodige voorbereidingen, zoals het maken van een bedrijfsplan en het onderzoeken van de haalbaarheid, kreeg Johanna van Wijk groen licht. De Bleskensgraafse onderneemster gaat in zee met Speciaalbakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammer van wie ze onder meer brood en gebak afneemt.

Reageer op dit artikel