nieuws

Bakker speelt in op Zwarte Piet-discussie met ‘schoorsteenpietjes

Nieuws

Bakker speelt in op Zwarte Piet-discussie met ‘schoorsteenpietjes

De Zwarte Piet-discussie laait op dit moment in alle hevigheid op, vooral op sociale media. Bakker Klaes Hoekstra in Bedum wil iedereen uitleggen hoe het nu daadwerkelijk zit met Zwarte Piet en lanceert een nieuw gebakje: het schoorsteenpietje.

Volgens Hoekstra is Piet zwart van het roet omdat hij de cadeautjes van de kinderen via de schoorsteen naar binnen brengt. Niks geen slavernij, niks racisme, gewoon blije kindergezichtjes. Deze geweldige oer-Hollandse traditie moet natuurlijk in stand worden houden, vindt Hoekstra.

Schoorsteenpietjes

‘Op enkele zeurpieten na is de gehele bevolking vóór dit kinderfeest en terecht! Het is toch van den gekke dat de VN ambassadeurs zich hier mee gaan bemoeien? Het lijkt mij dat er in de wereld om ons heen wel neteliger kwesties te bedenken zijn waar zij zich druk over kunnen maken! Ook zelden heb ik gezien dat er zoveel mensen blij zijn met de komst van allochtone medemensen, dus dikke prima! Het gaat om het feest voor de kinderen en zij denken niet in termen van discriminatie, dat doen wij als volwassenen, omdat wij niet willen of kunnen genieten van een gezellig ouderwets (familie) feest!

Om het voor een ieder duidelijk te maken hebben wij schoorsteentjes gemaakt die vanaf morgenvroeg in de winkel liggen. Het geeft duidelijk aan waar ‘onze Piet’ zwart van is geworden.

Reageer op dit artikel