nieuws

Bakker Gommans wint opnieuw Weihnachtsstolcompetitie

Nieuws

Gommans, De Echte Bakker, heeft opnieuw de Weihnachtsstolcompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Met een recordscore van 8,4 bij de keuring..

Bakker Gommans wint opnieuw Weihnachtsstolcompetitie

Gommans heeft de slag te pakken en prolongeert de eerste plaats in deze wedstrijd. De broers Bas en Joep zijn perplex dat het weer gelukt is. Bas: ‘Dit is nog mooier dan vorig jaar. Dit bewijst dat het geen toeval was.’  Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek is tweede geworden en deelt deze podiumplaats met Thijs Koolen uit Ell. Vedder, De Echte Bakker uit Deurne belandt op een vierde plaats. De vakjury bestaande uit Nico Bloem, baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba en Chris Scholtens, Gildemeester van het Echte Bakkersgilde spreekt van een spannende strijd in de top van het klassement.

De afgelopen weken zijn 160 kerststollen ingezonden door 87 Echte Bakkers en voorgelegd aan de keurmeesters. Zij beoordeelden elk product op vaktechnische onderdelen, zoals kleur, structuur, afwerking, bakaard en natuurlijk smaak. ‘Gommans is de terechte winnaar’, laat Scholtens weten. ‘Zijn stol scoort op vier onderdelen uitmuntend. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt in deze competitie.’ Maandag 9 en dinsdag 10 december overhandigen Nico Bloem van Meneba Meel en Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde de prijzen aan de winnende bakkers.

Reageer op dit artikel