nieuws

Backer & Co concept voor thuisbakmarkt

Nieuws

Backer & Co concept voor thuisbakmarkt

Vipam staat op 4 en 5 oktober op de Taart en Trends beurs in Apeldoorn onder de naam van Backer & Co. Dit ambachtelijk thuisbakconcept is een initiatief van Steensma/Damco, Vipam en Dobla en bedoeld om meer consumenten naar de bakkerswinkel te trekken.

De initiatiefnemers willen dat de bakkerij meelift op de thuisbakhype. Met een uniek assortiment thuisbakproducten onder de naam Backer & Co (Backer en Consument) kan de bakker zich onderscheiden van de huidige aanbieders op dit vlak. En in de bakkerswinkel krijgt de consument ook professioneel advies. Backer & Co biedt ook workshopsondersteuning aan bij de bakker ter plaatse. Het assortiment van Backer & Co bestaat uit bakmixen, patisseriepoeders, decoraties, hardware hulpmiddelen, kleurstoffen en aroma’s. Na de Taart en Trends beurs gaat een aantal pilotsstores (via shop in shop principe) draaien met dit Backer & Co concept. Dit concept bestaat uit een schappenplan in de winkel en workshop ondersteuning.

Er is ook een webshop met afleverpunten via de bakkerswinkel die zich bij Backer & Co (gratis) aanmelden. Backer & Co streeft naar landelijke dekking. Om het concept te laten slagen moeten zich minimaal 100 bakkerijen aanmelden. Vipam neemt het beheer van de website en webshop voor haar rekening alsmede de distributie van de producten.  De verkoopteams van Dobla, Vipam en Damco/Steensma informeert de bakker over de mogelijkheden met het Backer & Co concept. Meer informatie: bij Vipam Geldermalsen: info@vipam.nl, of 0345565670. Contactpersoon is Martijn Stoekenbroek.

Reageer op dit artikel