nieuws

Arend Kisteman: ongezond imago brood is hype

Nieuws

Arend Kisteman: ongezond imago brood is hype

Bakker Arend Kisteman van De Stadsbakker in Zwolle was gisteravond ook uitgenodigd voor de uitzending van De Wereld Draait Door waarin gediscussieerd werd over het imago van brood. Helaas strandde Kisteman in een file en was hij niet op tijd voor de uitzending. ‘De discussie ging de verkeerde kant op’.

De Zwolse bakker heeft de boeken Broodbuik en De Voedselzandloper zelf niet gelezen, maar krijgt er wel vragen over in zijn winkel. ‘Ik denk dat het een hype is. Hoe harder wij nu schreeuwen, hoe langer de hype duurt. Als mensen in de winkel zeggen dat ze minder brood willen eten, vraag ik waarom. Vaak is het antwoord dat ze af willen vallen, maar om af te vallen hoef je brood niet te laten staan. Je kan ook minder suiker of zuivel eten. Maar goed, ik laat mijn klanten in hun waarde. Uiteindelijk verkoop ik niet minder brood en de hype waait vanzelf wel weer over.’

Kisteman baalt als een stekker dat hij door een ongeluk een uur heeft stilgestaan in de file en daardoor niet op tijd aanwezig kon zijn voor de uitzending van De Wereld Draait Door. ‘Ik heb nog geen tijd gehad om het terug te kijken, maar wat ik begrijp van social media is dat de discussie de verkeerde kant op ging. De discussie had erover moeten gaan of brood gezond is of niet, dat heeft niets te maken met hoe lang het brood erover doet voor het in de winkel ligt. Drie, vier of 36 uur, dat maakt niets uit. Jammer dat de discussie uiteindelijk meer heeft opgeleverd voor de bakkers in de studio dan voor de bakkerijbranche.’

Reageer op dit artikel