nieuws

AB Mauri neemt Gb Plange over

Nieuws

AB Mauri neemt Gb Plange over

AB Mauri neemt Gb Plange over. De overname betreft de productiefaciliteiten van bakkerijgrondstoffen in Nederland en Italië alsmede de verkoopactiviteiten in Engeland, Italië, Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Portugal.

BI Bakery Ingredients Holding GmbH, het moederbedrijf van Gb Plange, en Associated British Foods plc (ABF), hebben namens hun dochteronderneming AB Mauri, een overeenkomst gesloten met betrekking tot de verkoop en aankoop van de Gb Plange groep. De overeenkomst is getekend door beide partijen op 2 oktober 2013 en de definitieve overname is onder meer nog afhankelijk van de toestemming van de relevante autoriteiten.

Beide partijen zien in deze overname een groot voordeel als gevolg van een sterke bundeling van krachten. ‘Strategisch gezien zijn de twee organisaties volledig complementair en dus een uitstekende uitbreiding van activiteiten, kennis en producten’, laat GB Plange in een persbericht weten. AB Mauri, met meer dan 40 productielocaties in 25 landen, maakt deel uit van het Britse ABF (Associated British Foods), een internationaal bedrijf met activiteiten in voeding en retail. Er werken meer dan 106.000 mensen in 47 landen en de jaaromzet bedraagt circa 14 miljard euro.

Reageer op dit artikel