nieuws

30.793 euro door Pink Ribbon-brood

Nieuws

30.793 euro door Pink Ribbon-brood

In oktober, borstkankermaand, hebben enkele honderden bakkers in Nederland het speciale Pink Ribbon brood gebakken en verkocht. Deze actie heeft in totaal 30.793 euro opgeleverd.

De actie ‘Onderzoek is BROODnodig’, opgezet door Gb Plange, Beko Nederlands BV, Bakeplus en Pink Ribbon, heeft bijna 31.000 euro opgeleverd. Met de opbrengst financiert Stichting Pink Ribbon onderzoek. Consumenten konden via de website van Pink Ribbon zelf aangeven waaraan ze het geld willen doneren: aan onderzoek tegen uitgezaaide borstkanker of onderzoek tegen overbehandeling. De donaties worden in februari 2014 toegekend aan deze onderzoeksgebieden.

De actie vond plaats bij bakkers, omdat veel van hun klanten en medewerkers vrouwen zijn in de leeftijd tussen 35 en 55 jaar. ‘Dit is de groep vrouwen bij wie borstkanker doodsoorzaak nummer 1 is. Naast onze liefde voor het ambacht is deze keuze dan ook een logische’, aldus initiatiefnemer Monique de Deugd van Gb Plange. ‘Mooi meegenomen is, dat de actie het positieve en sympathieke imago van de ambachtelijke bakkerij verder versterkt’, vult Rob Steur van Beko Nederland BV aan.

Reageer op dit artikel