nieuws

Oogstdankmis voor en presentaties bij Bakkerijmuseum

Nieuws

Oogstdankmis voor en presentaties bij Bakkerijmuseum

Het Kempisch Bakkerijmuseum houdt op zondag 5 oktober in de kerk in Luyksgestel een Oogstdankmis. Na deze mis staat voor genodigden een lunch klaar. Verder worden twee presentaties verzorgd.

Aanleiding voor de Oogstdankmis is het feit dat het 41 jaar geleden is dat het Kempisch Bakkerijmuseum is opgericht door alle Rooms-katholieke ambachtelijke bakkers uit de Kempen. Doordat in de loop der jaren personen zijn overleden, of bedrijven zijn gestopt, zijn zij elkaar uit het oog verloren.Het Bakkerijmuseum is sinds oktober 2012 bezig om de Kempische bakkers weer bij elkaar te krijgen om ervoor te zorgen dat het ambachtsvak in stand word gehouden.

Presentatie

Na deze lunch verzorgt Wil van Gils, bestuurslid van het museum met een Sonneveld-achtergrond, een presentatie over hoe om te gaan met broodverbetermiddelen binnen de ambachtelijk bakkerijen. Ton van Waas licht daarna een eerder uitgebracht artikel over ambachtelijke bakkerijen uit de Consumentengids toe.

Oogstbroden

In de winkels van de Kempische bakkers liggen in de maand oktober traditiegetrouw Oogstbroden met allerlei smaken. Van noten tot vijgen, alles wat de oogst hen biedt, verwerken de bakkers erin.

Reageer op dit artikel