nieuws

Kroon op het Werk-prijs niet naar Koekjesbakkerij Veldt

Nieuws

Kroon op het Werk-prijs niet naar Koekjesbakkerij Veldt
Afbeelding: Koekjesbakkerij Veldt

Jammer genoeg voor directeur Kees Pater en zijn team, heeft niet Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal, maar de gemeente Bronckhorst de Kroon op het Werk-prijs toegekend gekregen. De prijs, een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), werd donderdag 27 november voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens het event ‘Anders Denken, Anders Doen’ in Zeist.

Naast Koekjesbakkerij Veldt en de gemeente Bronckhorst, waren energiemaatschappij Enexis en hotelorganisatie Bilderberg genomineerd voor de Kroon op het Werk-prijs. Deze organisaties waren genomineerd, omdat zij hebben bewezen op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. ‘Een ‘must have’ voor bedrijven die toekomstbestendig willen zijn’, aldus het NDPI.

Het roer omgegooid

Koekjesbakkerij Veldt heeft 35 medewerkers. In 2011 heeft directeur Kees Pater het roer omgegooid. Het ging niet goed met het bedrijf en met Pater zelf. Werknemers kregen de regie in eigen handen, de hiërarchie werd omgedraaid. Het voelde als een risico, maar het heeft in het geval van de Veenendaalse koekjesbakkerij heel goed gewerkt. Iedereen is maximaal betrokken en krijgt de kans fouten te maken, want daar leer je van. Kees Pater heeft nu veel tijd om zich te wijden aan de marketing en kan daar zijn creativiteit maximaal in kwijt.

NDPI

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid is een netwerk van bedrijven en hun adviseurs. ‘Wij stimuleren mensen én organisaties om het beste in elkaar naar boven te halen. Dat doen we met elkaar. We delen kennis, ontwikkelen kennis en zetten deze in vanuit ieders rol, expertise en verantwoordelijkheid. Het resultaat is duurzame inzetbaarheid van mensen, in balans met de ambities van organisaties’, aldus het NDPI. TNO is partner van het NPDI en waarborgt de kwaliteit van de instrumenten en de toepassing daarvan.

Reageer op dit artikel