nieuws

Dieuwertje Blok bij afsluiting ‘Hofleverancier van de Sint

Nieuws

Dieuwertje Blok bij afsluiting ‘Hofleverancier van de Sint

Bakker Rijkenberg in Haarlem was dinsdag 2 december het podium voor de afsluiting van de Sinterklaas-campagne van Bakeplus en haar partners. Onder grote belangstelling kwam Dieuwertje Blok, hét gezicht van het populaire Sinterklaasjournaal, voorlezen uit het boek ‘Taart voor Sinterklaas’ van Len en Marjolein Munnik.

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Bakker Rijkenberg las Dieuwertje Blok voor uit het boek, waarvan vorig jaar, tijdens de ‘Hofleverancier van de Sint’-campagne, meer dan 17.500 exemplaren over de toonbank gingen. Dat gebeurde via spaaracties, die exclusief bij deelnemende ambachtelijke bakkers plaatshadden.

Premium

Tijdens de middag werd Dieuwertje Blok bedankt voor haar inbreng door het voorlezen en werd haar het premium van dit jaar overhandigd, de film ‘Welkom Sinterklaas, het Zebrapaard’. Deze dvd werd vergezeld door een smaakvolle boterletter in de vorm van het cijfer 90, dat symbool stond voor de 90e verjaardag van Bakker Rijkenberg.

Hoofdrol

Bakeplus en haar partners – Family Brands, Steensma, Koekjesbakkerij Veldt en FrieslandCampina Foodservice – hadden dit jaar ‘een zeer exclusief premium met de bakker in de hoofdrol’ bedacht: een dvd die de film ‘Welkom Sinterklaas, het Zebrapaard’ bevatte, inclusief een aantal bonusfilmpjes van de bakker, die toelichtte op welke wijze een aantal Sinterklaas-specialiteiten werden bereid. Van deze dvd, die speciaal werd geproduceerd voor Bakeplus en haar partners, zijn ruim 19.000  exemplaren geproduceerd.

Ondersteuning

Om de campagne ook een commercieel succes bij deelnemende (banket)bakkers in de winkel te laten zijn, hadden de organisatoren een aantal verkooptips. Door middel van YouTube-filmpjes werd verkooppersoneel geïnspireerd en gestimuleerd om van deze actie een groot succes in de winkels te maken. Dit jaar viert de werkgroep van ‘Hofleverancier van de Sint’ haar 10-jarig bestaan.

Reageer op dit artikel