nieuws

Bakkers in Beuningen mogen iedere zondag open

Nieuws

Bakkers in Beuningen mogen iedere zondag open
Afbeelding: Gemeente Beuningen

Bakkers in de Gelderse gemeente Beuningen mogen op korte termijn iedere zondag hun winkel van 8.00 tot 18.00 uur openen. Dat is de uitkomst van een evaluatie van de regels voor koopzondagen door de gemeente.

Beuningen verruimde de mogelijkheden voor opening op zon- en feestdagen een jaar geleden. Dat gebeurde op basis van de nieuwe Winkeltijdenwet. Of winkels op zondagen open zijn, verschilt per gemeente. Het uitgangspunt van de Winkeltijdenwet is dat de winkels op zon- en feestdagen gesloten zijn. Gemeenten kunnen winkeliers echter toestemming geven hun winkels op deze dagen toch te openen. Naast de zondag zijn dat Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag.

Overleg

In Beuningen heeft eerst overleg tussen de gemeente en winkeliers plaatsgehad, waarna nieuwe regels zijn opgesteld. Volgens die regels mogen winkeliers zelf bepalen hoe veel zon- en feestdagen per jaar ze hun zaak openen. Daarbij zijn de ondernemers wel gebonden aan tijden. Op verzoek van de winkeliers worden die nu aangepast. Voor supermarkten in Beuningen betekent de aanpassing van de tijden dat zij op zondagen een uur eerder open mogen: om 12.00 uur in plaats van om 13.00 uur. Sluitingstijd blijft voor de supers 17.00 uur.

Download e-paper Zondagsopening

Download hier de eerste online-special – een zogenoemde whitepaper – met als onderwerp de zondagsopening. In de special leest u de voor- en nadelen van de extra openingsdag. Aan de hand van praktijkvoorbeelden reikt de redactie u tips en ervaringen aan van andere bakkers, die u kunt gebruiken om tot een beslissing te komen: wel of niet open?

Reageer op dit artikel