nieuws

Yam van Bake Five wint Jaarprijs Goede Voeding 2014

Nieuws

Yam van Bake Five wint Jaarprijs Goede Voeding 2014
Een vertegenwoordiging van Bake Five neemt de Jaarprijs Goede Voeding 2014 in ontvangst. Foto: Bake Five

Yam glutenvrij brood van Bake Five heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2014 gewonnen. ‘Smakelijk dagvers gebakken glutenvrij brood met gezonde ingrediënten’, zo oordeelde de jury. Yam is geschikt voor iedereen die glutenvrij moet of wil eten. Bovendien is Yam vrij van lactose, koemelk en ei. Het winnende brood is verkrijgbaar in de soorten Bruin, Licht- en Donker meerzaden en Rozijnen.

Wereldwijd groeit de vraag naar glutenvrije producten. Bakker Wiltink, één van de twaalf Bake Five-bakkerijen, speelt hierop in met een assortiment dagvers gebakken glutenvrij brood. Een welkome aanvulling voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie), maar ook voor mensen die bewust kiezen voor brood zonder gluten.

Verstopt

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Producten die van deze granen zijn gemaakt zoals crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake, en taart bevatten dus ook gluten. Maar het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen, in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier.

Beschadiging

Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Dit kan ernstige klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, buikpijn, diarree, gewichtsverlies en depressiviteit.

Uitbreiding

‘Iedereen moet kunnen genieten van lekker vers brood. Dus ook van lekker glutenvrij brood’, aldus Bake Five. ‘Met Yam, verkrijgbaar in onder andere de supermarkten van Jumbo, C1000 en Deen is dat nu mogelijk. De bakkers van Yam werken hard aan de uitbreiding van het assortiment. Nieuwe soorten dagvers glutenvrij brood die begin 2015 beschikbaar komen om nog meer mensen te laten genieten van Yam.’

Samenwerking

Bake Five is een samenwerking  van  twaalf zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. De bakkerijen beleveren dagelijks de brood- en banketafdelingen van een groot aantal supermarkten. Circa één op de vijf boterhammen die de consument dagelijks eet is met veel plezier gebakken door een Bake Five-bakkerij. ‘Bij Bake Five staan kennis, service en innovatie centraal, om zo klant en consument te blijven verrassen’, aldus Bake Five.

Voor meer informatie: Yamglutenvrij.nl.

Reageer op dit artikel