nieuws

Uitslag Bakker met Ster 2014-2015 bekend

Nieuws

Uitslag Bakker met Ster 2014-2015 bekend
Archief Bakkerswereld

De uitslag van het evenement Bakker met Ster 2014-2015 is nu officieel bekend. Het feest bij het Nederlands Bakkerij Centrum begon voor vele medewerkers al in de auto of in de bus op weg naar Wageningen. De stemming zat er goed in. Dankzij de enorme discipline van de werkgevers en de inzet van alle betrokkenen bij het festijn, bleef de uitslag voor de teams een spannende verrassing.

Per abuis belandde de editie van Bakkerswereld met de namen van de sterwinnaars namelijk twee dagen te vroeg op de deurmat van de werkgevers. ‘Dit is je ergste nachtmerrie’, zegt hoofdredacteur Marijke Buijs van Bakkerswereld. ‘Eigenlijk is dit het resultaat van het feit dat iedereen zo hard zijn best doet. Het spijt ons ontzettend dat het zo is gelopen, maar we zijn ongelooflijk trots dat zoveel bakkers dit zo goed hebben opgepakt.’

Alle deelnemende bakkers zijn direct nadat het vakblad was verschenen, via een persoonlijke mail namens het organiserende NBC geïnformeerd. De geplande uitreiking is zaterdagavond gewoon doorgegaan, wat kon doordat veel werkgevers ervoor kozen het stil te houden voor hun medewerkers.

De behaalde prestaties zijn uitbundig gevierd. Al deze bakkers hebben bewezen toppers te zijn. En dat zullen ze weten de komende periode. Meteen maandag al kunnen de winnende bakkers het gebak in hun winkels opsieren met sterrenschildjes, die zij zaterdagavond mee naar huis kregen.

Meer sterren dan ooit

Dit jaar zijn er meer sterren uitgedeeld dan ooit het geval was. In totaal gingen er drie sterren naar 11 winkels, 34 winkels kregen twee sterren en 18 winkels één ster.

Na de ontvangst door de voorzitter van het bestuur van Bakker met Ster, Jos den Otter, zweepte cabaretier Joep van Deudekom de zaal op ‘om in de stemming’ te komen. Daar slaagde de BN’er goed in. Onder het motto ‘Hoe word ik succesvoller dan mijn collega?’ schotelde Van Deudekom de aanwezige bakkersteams een aantal quizvragen voor, die tot grote hilariteit leidden.

Ook kwam hij met een aantal aardige wetenswaardigheden, over lange mannen, lange ringvingers, dat serveersters die de klant even aanraken een ruimere fooi krijgen, dat vrouwen die solliciteren beter een herenluchtje kunnen opdoen, en dat vrouwenstemmen mannen als muziek in de oren klinken, maar daardoor de boodschap niet overkomt. De aanwezigen konden aangeven of iets waar of niet waar was. De winnaar, Chiel van de Ven, kreeg een staande ovatie die hij gretig in ontvangst nam.

Podium

Daarna kon de bekendmaking van de prijswinnaars beginnen. De 1-sterrenwinnaars mochten het eerst het podium op. Vrij snel daarna volgden de 2-sterrenwinnaars en de 3-sterrenwinnaars. Omdat er zoveel sterrenwinnaars zijn, is er dit jaar voor gekozen de lijst per groep in één keer op het scherm te tonen. ‘Zoveel mensen tegelijk op het podium kon niet, vandaar dat we voor deze aanpak hebben gekozen’, aldus de organisatie.

Momenteel wordt er volop gefeest in Wageningen, de bakkers zijn dolblij met de behaalde resultaten.

Reageer op dit artikel