nieuws

Teunissen viert 85e verjaardag met klanten

Nieuws

Teunissen viert 85e verjaardag met klanten
Banketbakkerij Teunissen, hier op een oude foto uit het archief van het familiebedrijf, is al jaren een begrip in de wijde omgeving van Velp. Foto: Banketbakkerij Teunissen

Banketbakkerij Teunissen in Velp bestaat in het weekeinde van 31 oktober en 1 november 85 jaar. Het familie bedrijf, dat inmiddels wordt geleid door de derde generatie, viert dat heuglijke feit samen met zijn klanten.

Engelbert Teunissen startte zijn werkzaamheden in de branche na schooltijd bij de gerenommeerde banketbakker Corman in de Arnhemse Jansstraat. In 1929, het jaar waarin hij in het huwelijk trad, zette de Velpenaar met zijn kersverse echtgenote in hun woonplaats even ten noorden van de Gelderse hoofdstad een banketbakkerij op. Het echtpaar Teunissen vond een geschikte plek aan de Parkstraat 2.

Granaten

Het bedrijf draaide goed, totdat in 1945, twee dagen voor de bevrijding van Velp, het noodlot toesloeg: door inslagen van granaten brandde de zaak volledig af. Teunissen zat niet bij de pakken neer en betrok met zijn bedrijf een leegstaande banketbakkerij & lunchroom aan de Hoofdstraat. De bakkerij was slecht ingericht, bood weinig ruimte en herbergde een oude kolengestookte oven en verouderde machines. De familie Teunissen wilde al snel terug naar de andere kant van het centrum van Velp. Daar werd een woning gekocht op de huidige locatie, Hoofdstraat 184.

Tweede generatie

Toen de tweede generatie in het familie bedrijf kwam te werken, begin jaren zestig, werd het pand verbouwd onder leiding van jongste zoon Hans tot banketbakkerij. De bakkerij was gelijkvloers en de bovenverdieping van het pand bleef als woonruimte in gebruik. De oma van de huidige bedrijfsleiding heeft de zaak aan het einde van de Hoofdstraat aangehouden om te kijken of het op de huidige locatie wel goed zo lopen. Dat was het geval en het vorige onderkomen werd gesloten.

Grote verbouwing

In de jaren zeventig had opnieuw een grote verbouwing plaats gevonden, waarbij het bedrijf ten koste van de bovengelegen woonruimte werd uitgebreid. Er werd een lift geplaatst, op de bovenverdieping werd een gedeelte van de bakkerij gerealiseerd en een ander gedeelte van de privévertrekken werd omgebouwd tot diepvriezer en kantoor.

Kleinzoon

ln 1994 werd het familiebedrijf overgenomen door de derde generatie, kleinzoon Marco. Die breidde de zaak in 2000 verder uit met een deel van het naastgelegen pand. De winkelinventaris werd vernieuwd en de diepvriesruimtes vergroot. Banketbakkerij Teunissen is al jaren een begrip in de wijde omgeving van Velp, niet inde laatste plaats doordat alle producten op ambachtelijke wijze in de eigen banketbakkerij worden gemaakt. Bovendien is Teunissen het adres voor diverse producten die elders al lang niet meer zijn te verkrijgen, zoals de profiterole.

(19)85

Ter gelegenheid van de 85e verjaardag van de banketbakkerij, krijgen alle mensen die geboren zijn in 1985 na legitimatie een eenmalige kortingsbon van 20 procent voor de eerste of eerstvolgende aankoop. Daarnaast staat in de etalage het nummer 85, gemaakt van chocolade. Klanten kunnen het gewicht raden en degene die het gewicht juist raadt of er het dichtst bij zit, krijgt als beloning een slagroomtaart. Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november krijgt iedereen – zolang de voorraad strekt – 85 procent korting op de mokkaslof.

 

(Bron: RhedensNieuws.nl)

Reageer op dit artikel