nieuws

Schade blijft beperkt na brandstichting bij Antwerpse bakker

Nieuws

Schade blijft beperkt na brandstichting bij Antwerpse bakker
Afbeelding: Politie België

Een vooralsnog onbekende dader heeft vrijdag 31 oktober geprobeerd brand te stichten bij bakkerij Amezian in het Antwerpse stadsdistrict Deurne. Doordat het vuur spontaan doofde, bleef de schade beperkt voor de bakkerij op een steenworp afstand van de Ring van Antwerpen.

Toen de manager van de bakkerij aan de Van Cortbeemdelei 74 vrijdagmiddag rond 17.00 uur de deur opende, rook hij een vreemde geur, meldt de Gazet van Antwerpen. Hij nam een kijkje in de winkel en zag dat er voor de toonbank lucifers op de grond lagen en dat de bovenkant van de toonbank brandschade vertoonde.

Kelderopening

De politie vermoedt dat is geprobeerd brand te stichten, maar dat het vuur spontaan is gedoofd. Daardoor beef de schade voor de bakkerij beperkt. Nader onderzoek door de agenten wees uit dat in de zaak was ingebroken. De dader kwam naar alle waarschijnlijkheid binnen via een kelderopening. Of de onbekende iets heeft ontvreemd, wist de Antwerpse krant niet te melden.

Reageer op dit artikel