nieuws

Opnieuw duizenden Echte Oliebollen voor De Zonnebloem

Nieuws

Opnieuw duizenden Echte Oliebollen voor De Zonnebloem
De bakkers Fleuren en Gommans: 'In 2013 deden we de actie voor het eerst en de storm van positieve reacties en blije emoties heeft ons diep geraakt.' Foto: De Echte Oliebol

‘Wij gaan opnieuw voor een glimlach op vele gezichten’, zeggen de bakkers Fleuren en Gommans. Op woensdag 19 november delen zij, net als in 2013, tweeduizend Echte Oliebollen uit aan deelnemers en vrijwilligers van vereniging de Zonnebloem.

Tweeduizend oliebollen bakken én uitdelen op 19 november. Dat is de opzet van de Echte Oliebollenactie van twee bakkers in Limburg. Zij bakken de hele nacht oliebollen, de lokale afdelingen van Nationale Vereniging De Zonnebloem mogen ze verspreiden over Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers in de regio. ‘We willen het bakken van onze oliebol, De Echte Oliebol, combineren met een goed initiatief voor de samenleving’, legt Joep Gommans, één van de twee bakkers, uit. ‘Ik ken De Zonnebloem goed, omdat mijn oma tot haar 86e vrijwilligster is geweest. De keuze was dus snel gemaakt. Wij gaan op 19 november voor een glimlach op tweeduizend gezichten. In 2013 deden we de actie voor het eerst en de storm van positieve reacties en blije emoties heeft ons diep geraakt.’

Actie rondom bakkerijen

De actie is zó opgezet, dat de lekkernijen worden uitgereikt aan de lokale Zonnebloemafdelingen rondom de bakkerijen van Gommans en Fleuren, die ze op hun beurt verdelen over de deelnemers en vrijwilligers. ‘Vrijwilligers halen de oliebollen op een centraal punt op en vullen zelf in hoe de verspreiding over de lokale afdelingen verloopt’, vertelt Marc Ruis, woordvoerder van  De Zonnebloem. ‘Naar verhouding van het aantal deelnemers en vrijwilligers, krijgt elke afdeling een aantal oliebollen.’

‘Geweldige geste’

De Zonnebloem was blij verrast met het mooie initiatief van de bakkerijen. Ruis: ‘Een geweldige geste! Het is een leuke manier om niet alleen onze deelnemers, maar ook eens een keer onze vrijwilligers te verrassen. En met het project kunnen we ook wat meer bekendheid krijgen in de buurt, zodat mensen ons nog beter weten te vinden.’

Levensgenot

Bij De Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 65 jaar. Er wordt gedacht in oplossingen, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Daarvoor worden onder andere dagjes uit en vakantiereizen georganiseerd. En gaan de meer dan 40.000 vrijwilligers ook regelmatig bij de deelnemers langs. Meer informatie is te vinden op Zonnebloem.nl.

Brede regio

De bakkers Fleuren en Gommans zijn de initiatiefnemers van De Echte Oliebol. De Echte oliebollen zijn in een brede regio verkrijgbaar van Boxmeer tot Roermond. Op Echteoliebol.nl staat meer informatie over dit mooie initiatief.

Reageer op dit artikel