nieuws

Ontbijtweek in De Wereld van Smaak verlengd

Nieuws

Ontbijtweek in De Wereld van Smaak verlengd
Speciaal voor de presentatie in de versunit heeft ook het Boulangerie Team een keur aan broden gebakken. Foto: NBOV

Op verzoek van De Wereld van Smaak heeft de NBOV de themaweek ‘Heel Nederland ontbijt, en meer…’ in de Rotterdamse Markthal met een week verlengd. Het initiatief duurt nu tot en met zondag 16 november.

De NBOV sloot tot en met zondag 9 november in De Wereld van Smaak met het ontbijtthema aan op Het Nationaal Schoolontbijt, dat van maandag 3 tot en met vrijdag 7 november op duizenden scholen in Nederland plaatsvond. De bezoekers aan de onlangs geopend Markthal kwamen in groten getale af op de proeverij van broodproducten en de broodgerechten. In totaal zijn de afgelopen week ruim vijfhonderdvolkoren-, spelt- en desembroden in vele soorten en maten te proeven aangeboden en geserveerd op het terras. Tot en met 16 november kunnen consumenten nu opnieuw genieten van de vele variëteiten aan broodproducten.

Verspartners

De NBOV is één van de verspartners in De Wereld van Smaak en vestigt met de themaweken de aandacht op de mogelijkheden met en kwaliteit van ambachtelijk brood. Niet alleen tijdens het ontbijtmoment, maar ook op andere eetmomenten gedurende de dag, staat brood deze week opnieuw de gehele week centraal in De Wereld van Smaak. Dit vindt plaats via proeverijen in de versunit en met recepten en gerechten op het terras van De Wereld van Smaak. Speciaal voor de presentatie in de versunit heeft ook het Boulangerie Team een keur aan broden gebakken.

Stimuleren en inspireren

Onder het motto ‘Samen aan tafel’ heeft De Wereld van Smaak als doel consumenten en professionals te stimuleren en te inspireren bij bewuste keuzes voor vers eten. Het is een interactief podium waarbij wordt samengewerkt met diverse verssectoren, waaronder brood & banket, zuivel, groenten & fruit, kruiden & specerijen.

Kennis en kunde

De versorganisaties (waaronder de NBOV) brengen hun kennis en kunde bij elkaar en delen deze met de bezoekers aan De Wereld van de Smaak en met de eigen vakgenoten. Dit gebeurt via proeverijen, rondleidingen, presentaties, diners, congressen en bijeenkomsten. Wekelijks staat een thema centraal, waarbij wordt gewerkt met drie verschillende recepten die inspelen op de eetmomenten ontbijt, lunch, avondeten en tussendoor.

Reageer op dit artikel