nieuws

Negen geselecteerden voor Leerbedrijf van het Jaar 2015 Bakkerij

Nieuws

Negen geselecteerden voor Leerbedrijf van het Jaar 2015 Bakkerij

De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2015 Bakkerij heeft maandag 17 november negen leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2015 Bakkerij.

De negen geselecteerde leerbedrijven krijgen in januari 2015 een zogeheten audit in hun bedrijf. Tijdens de audit worden de bedrijven op basis van bekendgemaakte beoordelingscriteria beoordeeld. Daarbij wordt gelet op de onderdelen: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Ook worden de praktijkbegeleider, de leerling en het ROC gevraagd om hun visie op het leerbedrijf.

Geselecteerden

Geselecteerd zijn:

  • Ambachtelijke Bakkerij Schabbink in Saasveld
  • Dees De Echte Bakker in Zaamslag
  • Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie in Tubbergen
  • De Echte Bakker Moeskops in Veldhoven
  • Pijpers Brood & Banket in Venlo
  • Bakkerij Verba in Brakel
  • Meesterbakker Uljee in Rotterdam
  • Echte Bakker Joost Douenburg in Rijsbergen en
  • Filius De Echte Bakker in Yerseke

Nominatie

Op maandag 2 februari 2015 nomineert de commissie op basis van de auditrapportages drie leerbedrijven voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2015 Bakkerij. Maandag 16 maart 2015 mogen de genomineerde leerbedrijven hun opleidingsfilosofie toelichten bij de commissie. De winnaar van de titel Leerbedrijf van het Jaar 2015 Bakkerij wordt op woensdag 8 april 2015 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekendgemaakt.

Commissie

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners uit de bakkerijsector. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar en Kenwerk. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel