nieuws

Nederland wint twee prijzen tijdens jeugd-EK Boulangerie 2014

Nieuws

Nederland wint twee prijzen tijdens jeugd-EK Boulangerie 2014
Kris Huysman (18) en Tim Boers (21) tonen hun tijdens het Europees kampioenschap Boulangerie voor de jeugd behaalde prijzen. Foto: NBOV

Beide Nederlandse deelnemers aan het Europees kampioenschap Boulangerie voor de jeugd zijn in de prijzen gevallen tijdens de titelstrijd. Tim Boers was tijdens de Voedingssalon in Brussels Expo de beste in de categorie ‘getoerd gerezen’ en Kris Huysman in de categorie ‘brioche’. Het jeugd-EK in de Belgische hoofdstad duurde van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 oktober.

In het eindklassement eindigde België op de eerste en tweede plaats gevolgd door Duitsland op plaats drie. Aan het Europees kampioenschap namen behalve Nederland, België en Duitsland nog negen andere Europese landen deel: Denemarken, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Alle landen leverden twee kandidaten en streden tegen elkaar in de categorieën brood, klein brood, brioche, getoerd gerezen en een showstuk dat moest aansluiten bij het thema ‘Oorlog en Vrede’.

Unieke prestatie

Nederland werd vertegenwoordigd door de jonge bakkers Kris Huysman (18) en Tim Boers (21), die beiden werkzaam zijn bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als Nederlands jurylid. Het is voor het eerst dat Nederland bij deze wedstrijd met twee prijzen naar huis gaat. Tim was zeer tevreden over de producten die hij had gebakken: ‘Het bakken ging goed en als je dan met een prijs naar huis gaat, is dat helemaal super. Daar doe je het tenslotte voor!’ Ook Kris was erg blij: ‘Mijn wedstrijd liep wat moeizamer, omdat mijn showstuk brak tijdens het opbouwen. Daarna heb ik me herpakt en ben ik toch nog in de prijzen gevallen. Helemaal geweldig!’

Intensief getraind

In de aanloop naar deze wedstrijd hebben beide kandidaten intensief getraind met leden van het Nederlands BoulangerieTeam om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Reageer op dit artikel