nieuws

Meesterexamen Patissier 2015: nog plekken vrij

Nieuws

Meesterexamen Patissier 2015: nog plekken vrij
Afbeelding: NBC

Voor het Meesterexamen Patissier van 2015 zijn nog enkele plekken beschikbaar. Tegelijkertijd met het Meesterexamen Boulanger wordt in oktober 2015 het examen afgelegd door patissiers die hun vakmanschap willen omzetten in de hoogste waardering in het vakgebied.

Het Meesterexamen stelt patissiers in staat hun verworven praktische vaardigheden en theoretische kennis te verzilveren voor een aansprekende Meestertitel. De titel is een uitstekend communicatiemiddel om ambachtelijke kwaliteit onder de aandacht te brengen, zowel persoonlijk als zakelijk. ‘Voor jezelf is het Meesterexamen een unieke kans tot een officiële bevestiging van jouw vakmanschap, waarin aandacht en begrip is voor jouw specifieke vaardigheden’, zegt Rudolph van Veen, één van de eerste Meesters Patissiers.

Uitdaging

De organisatie van de Meesterexamens doet dan ook een oproep aan vakmensen, ondernemers, chefs, leraren en hotelpatissiers die deze uitdaging aandurven. Tevens biedt de organisatie ondersteuning bij de voorbereidingen in het examentraject.

Informatiebijeenkomst

Aanmelden kan nog tot maandag 1 december 2014, waarna een uitgebreide informatiebijeenkomst volgt. Tijdens deze informatiebijeenkomst delen de huidige meesters (ook Meesters Boulanger) hun ervaringen met het Meesterexamen en de voorbereiding ernaartoe.

Informatie

Alle informatie over het Meesterexamen en de inschrijving is te vinden op Meestertitel.eu/patissier. Daarop staan onder meer de opdrachtomschrijving en een filmclip van het Meesterexamen van 2010. De organisatie van de Meesterexamens Patissier en Boulanger is in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Het is de taak van het NBC dit examen onafhankelijk en objectief te organiseren.

Reageer op dit artikel