nieuws

Koekjesbakkerij Veldt genomineerd voor Kroon op het Werk-prijs

Nieuws

Koekjesbakkerij Veldt genomineerd voor Kroon op het Werk-prijs
Afbeelding: Koekjesbakkerij Veldt

Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal is één van de vier bedrijven en instellingen die zijn genomineerd voor de Kroon op het Werk-prijs. Deze prijs, een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), wordt vandaag (donderdag 27 november) voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens het event ‘Anders Denken, Anders Doen’ in Zeist.

Koekjesbakkerij Veldt heeft 35 medewerkers. In 2011 heeft directeur Kees Pater het roer omgegooid. Het ging niet goed met het bedrijf en met Pater zelf. Werknemers kregen de regie in eigen handen, de hiërarchie werd omgedraaid. Het voelde als een risico, maar het heeft in het geval van de Veenendaalse koekjesbakkerij heel goed gewerkt. Iedereen is maximaal betrokken en krijgt de kans fouten te maken, want daar leer je van. Kees Pater heeft nu veel tijd om zich te wijden aan de marketing en kan daar zijn creativiteit maximaal in kwijt.

Genomineerden

Naast Koekjesbakkerij Veldt, zijn de gemeente Bronckhorst, energiemaatschappij Enexis en hotelorganisatie Bilderberg genomineerd. Deze organisaties zijn genomineerd voor de Kroon op het Werk, omdat zij hebben bewezen op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. ‘Een ‘must have’ voor bedrijven die toekomstbestendig willen zijn’, aldus het NDPI.

Jury

De prijs wordt uitgereikt door juryvoorzitter Ton Heerts, voorzitter van de FNV. De jury bestaat verder uit andere vertegenwoordigers van organisaties die een actieve rol hebben bij duurzame inzetbaarheid binnen ondernemingen: Hans van der Steen (directeur beleidsorganisatie AWVN), Richard Weurding (directeur Verbond van Verzekeraars), Paulien Bongers (hoogleraar Universitair Medisch Centrum VU en  Innovatie directeur Arbeid TNO), Wilmar Schaufeli (hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie Universiteit Utrecht), Carin Wormsbecher (directeur Drukkerij Wedding en winnaar Kroon op het Werk 2005), Ria Kuper (lid college van bestuur Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen en winnaar Kroon op het Werk 2009) en Erik Kaptein (mede-eigenaar Gewoon HR, partner van het NPDI).

NDPI

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid is een netwerk van bedrijven en hun adviseurs. ‘Wij stimuleren mensen én organisaties om het beste in elkaar naar boven te halen. Dat doen we met elkaar. We delen kennis, ontwikkelen kennis en zetten deze in vanuit ieders rol, expertise en verantwoordelijkheid. Het resultaat is duurzame inzetbaarheid van mensen, in balans met de ambities van organisaties’, aldus het NDPI. TNO is partner van het NPDI en waarborgt de kwaliteit van de instrumenten en de toepassing daarvan.

Reageer op dit artikel