nieuws

Echte Bakker Mol uit Schoorl maakt beste amandelstaaf

Nieuws

Echte Bakker Mol uit Schoorl maakt beste amandelstaaf
De amandelstaaf van Echte Bakker Mol uit Schoorl muntte uit door de smaak, aroma, kleur en bakaard. Foto: Echte Bakkersgilde

Het Echte Bakkersgilde uit Noord-Holland hield op dinsdag 21 oktober de jaarlijkse Stavenkeuring. Dit jaar werd de Stavenkeuring gehouden bij Steensma in Friesland, op speciaal verzoek van Accountmanager Wim Schavemaker. De amandelstaaf van Echte Bakker Mol uit Schoorl kreeg de beste beoordeling.

Volgens keurmeesters Chris Scholtens (Echte Bakkersgilde) en Wim Schavemaker muntte de amandelstaaf van Echte Bakker Mol uit Schoorl uit door de smaak, aroma, kleur en bakaard. Echte Bakker Swart uit Wervershoof werd gedeeld tweede met Echte Bakker Brakenhoff uit Assendelft. Echte Bakker ’t Broodhuys uit Hoogkarspel eindigde als derde. In totaal deden er negen Echte Bakkers mee aan de keuring.

Kennismaking

Naast de stavenkeuring was er gelegenheid voor een wederzijdse kennismaking op de productielocaties van Steensma. De dag startte in Leeuwarden waar de bakkers werden rondgeleid door de fabriek van Frucaps, Chocuise, Arlico, Cedro, marsepein en kleinverpakkingen. Vervolgens verplaatste de groep zich naar Franeker voor een rondleiding door de Konfijterij, waarna de dag werd afgesloten met de prijsuitreiking en een (warm) buffet. De Noord-Hollandse Echte Bakkers bedanken Steensma voor ‘de mooie, goed verzorgde en inspirerende dag, die zij
van Steensma hebben ontvangen’.

Reageer op dit artikel