nieuws

Chocolatiers van Wim Koelman grijpen wereldrecord

Nieuws

Chocolatiers van Wim Koelman grijpen wereldrecord
Wie precies raadt hoe zwaar de 's werelds grootste chocoladeletter is, ontvangt het prototype van de letter S. Foto: Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons

De chocolatiers van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons uit Heemskerk hebben zondag 23 november de grootste chocoladeletter ter wereld gemaakt. Zij mogen zich na hun prestatie in het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wereldrecordhouder noemen.

Koelman werd uitgedaagd door het museum aan het IJsselmeer en zijn chocolatiers produceerden een chocoladeletter die maar liefst 3 meter hoog was. De letter S werd vervaardigd onder grote publieke belangstelling. Ook de media waren vertegenwoordigd; SBS6-programma Hart van Nederland maakte een reportage van de wereldrecordpoging.

Gewicht raden

Hoeveel kilo chocolade is gebruikt, blijft nog even geheim. Bezoekers mochten namelijk allemaal het gewicht proberen te raden. Degene die met zijn of haar antwoord het dichtst bij het werkelijk gewicht zit, wint het prototype van de letter.

Reageer op dit artikel