nieuws

Chocolatiers Koelman steunen Pieten bij wereldrecordpoging

Nieuws

Chocolatiers Koelman steunen Pieten bij wereldrecordpoging
Wie precies raadt hoe zwaar de wereldrecordchocoladeletter is, ontvangt het prototype van de letter. Foto: Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons

Met behulp van de chocolatiers van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons uit Heemskerk wagen Pieten zondag 23 november een poging de allergrootste chocoladeletter ter wereld te maken. De wereldrecordpoging heeft plaats op de eerste dag van het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

De opbouw van de letter, die uiteindelijk drie meter hoog wordt, duurt de hele dag. Kinderen kunnen de poging van dichtbij bekijken en mogen daarna raden hoe zwaar de letter precies is. De winnaar ontvangt uiteindelijk het prototype van de letter.

Verzorgingstehuizen

De chocoladeletter blijft tot en met 30 november in het nationale Pietendorp staan. Daarna wordt de letter naar de bakkerij van Wim Koelman in Heemskerk vervoerd en op 3 december door Pieten vanuit het Huis van Sinterklaas verdeeld onder de verzorgingstehuizen in de regio. De benodigde chocolade wordt gesponsord door Belcolade. De Bakpieten, die speciaal voor deze recordpoging naar Enkhuizen komen, zijn in het nieuw gestoken zijn door Le Nouveau Chef.

Reageer op dit artikel