nieuws

Belangen opzij voor nieuw online startersplatform

Nieuws

Belangen opzij voor nieuw online startersplatform
Afbeelding: Bakkerijopvolgersgezocht.nl

Beko Advies, Bouwer & Officier, Flynth adviseurs en accountants, NBOV, TenBa en 3W Makelaars hebben het initiatief genomen tot een nieuw online platform voor starters: Bakkerijopvolgersgezocht.nl.

Begin dit jaar hebben Beko Advies, Bouwer en Officier Accountants & Belastingadviseurs, Flynth, NBOV, TenBa en 3W Makelaars de handen ineengeslagen met betrekking tot startersbegeleiding. Voorheen was met name het Productschap Akkerbouw het loket waar starters zich melden bij ‘Voor de Bakker’, maar deze rol is door de opheffing van de productschappen vervallen.

Plicht

De initiatiefnemers vonden het hun plicht om voor de bakkerijbranche een platform voor starters te lanceren. ‘Zonder starters is er immers geen opvolging van bakkersbedrijven en komen er ook geen nieuwe bakkerij-ondernemingen tot stand’, stellen zij. ‘En dat is voor niemand in de bakkerijbranche goed. Niet voor de consument, maar ook niet voor een leverancier, adviesbureau, accountant of branche organisatie.’

Lastig

Het blijkt voor startende ondernemers lastig de juiste partijen te vinden die hen kunnen begeleiden op weg naar een succesvolle onderneming. De begeleiding die er was, is te versnipperd aanwezig. Nu bieden alle partijen tezamen één compleet pakket via Bakkerijopvolgersgezocht.nl. Men kan aankloppen voor financiële begeleiding, fiscaal advies en juridische ondersteuning, maar ook voor het vinden van de gedroomde bestaande bakkerij of hulp bij het zoeken en inrichten van de juiste locatie voor een nieuwe winkel of bakkerij.

Branchebelang

‘De partijen hebben hun competitieve belang opzijgezet voor het branchebelang’, stelt één van de initiatiefnemers. En dat is waar, alle initiatiefnemers doen dit volledig uit eigen beweging en het initiatief wordt dan ook volledig gefinancierd door de initiatiefnemers zelf. Dit om starters te vinden en om de branche jong, actief en levendig te houden. Daarnaast is het ook gewoon pure noodzaak, gelet op het aantal bakkerijen dat binnen nu en enkele jaren zou kunnen worden overgenomen, vanwege de pensioengerechtigde leeftijd van een grote groep bakkerij-ondernemers.

Mogelijkheden

Via het centrale meldpunt Bakkerijopvolgersgezocht.nl worden starters geïnformeerd en vindt er een telefonische intake plaats inzake de wensen en mogelijkheden van de starter. Is er een concrete wens of plan, dan gaat één of meerdere initiatiefnemers direct actief aan de slag met deze potentiele kandidaat. Mochten de wensen van de starter iets minder concreet zijn, dan wordt er een starterspakket aangeboden. Dit starterspakket bestaat uit een actieve begeleiding van de starter, het aanmelden op alle platforms zoals de websites van 3W Makelaars als Bakkerijkopen.nl van TenBa. Ook wordt een eerste adviesgesprek georganiseerd en wordt een persoonlijk profiel analyse uitgevoerd. Daarnaast biedt dit pakket nog tal van andere (financiële) voordelen.

Zij-instromers

Bakkerijopvolgersgezocht.nl richt zich niet alleen op opvolgers zoals de naam wellicht doet denken. Ook starters die helemaal nieuw beginnen, zij-instromers die een bakkerij willen starten of kinderen die de bakkerij van hun ouders gaan overnemen, kunnen gebruikmaken van de kennis van de deelnemende partijen.

Reageer op dit artikel