nieuws

Bakkerij Van Doorn Top Bakker van het Jaar 2014

Nieuws

Bakkerij Van Doorn Top Bakker van het Jaar 2014
Peter van Strien, Rien en Mark van Doorn, Nico Colenbrander (v.l.n.r.). Foto: Top Bakkers

Bakkerij Van Doorn uit Schijndel is tijdens de jaarvergadering van Top Bakkers op 13 november in Apeldoorn uitgeroepen tot Top Bakker van het Jaar 2014. Peter van Strien, algemeen directeur van Top Bakkers, maakte bekend dat de Brabantse bakkersfamilie de onderscheiding had gewonnen. De prijsuitreiking van deze sportieve, interne bakkerscompetitie had plaats in aanwezigheid van een grote groep bakkers en lunchpartners.

De verkozen bakker mag zich gedurende een jaar dé Top Bakker van het Jaar 2014 noemen. Cijfers aangeleverd door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen vormen de regels van ‘het spel’. ‘Zo wordt bij alle Top Bakkers gekeken naar productkeuringen van brood- en banketproducten, drogestofbepalingen en resultaten van een uitgevoerd zoutonderzoek. Ook de organisatiegraad van de bakkerij, als elektronische facturatie en de aanwezige certificaten (hygiëne en voedselveiligheid, red.) is een belangrijk aandachtspunt. Evenals de uitstraling van de bakkerij’, aldus Nico Colenbrander, kwaliteitsmanager van Top Bakkers.

Nietsvermoedend

Nietsvermoedend waren vader Rien van Doorn en zoon Mark naar de jaarvergadering van Top Bakkers gekomen. Dat Bakkerij Van Doorn als beste uit de bus kwam op bovengenoemde kwaliteitsonderdelen, is een heel mooie opsteker voor de familie Van Doorn. Blij verrast namen ze dan ook de prijzen in ontvangst. Na ruim honderd jaar vakmanschap hebben de twee jonge en bevlogen broers Mark en Maikel nu de leiding in het bedrijf. Mark bakt dagelijks ambachtelijk brood, Maikel doet de zaken eromheen. Vader Rien is op de achtergrond nog actief. Nuchtere zakelijkheid wordt binnen dit bedrijf mooi gecombineerd met Brabantse gemoedelijkheid. ‘Met hun op maat gemaakte huisspecialiteiten tonen ze niet alleen de liefde voor de producten die zij maken, maar ook de liefde voor de klant’, aldus Top Bakkers. ‘De onderscheiding Top Bakker van het Jaar 2014 is een mooie bekroning op hun werk. Dit betekent dat ‘het koekje’ van de jongens Van Doorn (h)eerlijk en goed smaakt.’

Inspirerend

‘Gelukkig zijn ze nog te vinden, de ambachtelijke bakkers van toen. Inspirerende en bevlogen ondernemers die werken vanuit hun idealen. Niet omdat het moet, maar omdat ze het willen’, vervolgt Top Bakkers. ‘Bij hen is al generaties lang vakmanschap de basis voor de echte smaak van brood. Daarbij gebruikmakend van de beste ingrediënten en rekening houdend met mens, milieu en omgeving. Iedere lokale bakker kent de smaak van de eigen streek. Daar zijn ze trots op en maken daar geen geheim van. Deze bij Top Bakkers aangesloten bakkers zorgen al bijna dertig jaar voor ‘brood op de plank’. Door het samenbrengen van het ambachtelijke bakkersvak en professionaliteit is Top Bakkers volop in beweging en staan onze bakkers niet stil. Wat bindt is de passie voor (h)eerlijke, ambachtelijke producten. ‘Samen genieten van lekker eten. overal en altijd’ staat hierbij voorop. Dat maakt de weg vrij voor een sportieve strijd tussen onze bakkers om de titel Top Bakker van het Jaar. Deze gaan ze dan ook niet uit de weg, want iedereen wil die felbegeerde titel.’

Reageer op dit artikel