nieuws

Bakkerij Olinga bakt Beste Ontbijtkoek van Groningen en Drenthe

Nieuws

Bakkerij Olinga bakt Beste Ontbijtkoek van Groningen en Drenthe
De topdrie na de prijsuitreiking van de wedstrijd om de titel Beste Ontbijtkoek van Groningen-Drenthe. Foto: NBOV

Bakkerij Olinga uit het Groningse Bierum heeft tijdens de wedstrijd om de titel Beste Ontbijtkoek van Groningen-Drenthe op woensdag 22 oktober de eerste prijs gewonnen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Groningen-Drenthe die die dag plaatshad in Molenmuseum De Wachter in het Drentse Zuidlaren.

Olinga was blij verrast en erg tevreden met het resultaat. De ondernemer ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Hans van Noort, die tijdens de prijsuitreiking benadrukte dat de kwaliteit van alle ingeleverde producten hoog was, maar dat de winnende koek er met kop en schouders bovenuit stak. De ontbijtkoek uit Bierum werd beoordeeld met een 8,43. Op de tweede plaats eindigde Bakkerij Timmer uit het Drentse Gasselte met het cijfer 8,29. D’Olde Bakkerieje uit de Drentse hoofdstad Assen werd derde met het cijfer 7,14.

Te warm

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de ingeleverde ontbijtkoeken. Van Noort: ‘We hebben als jury nog wel enkele tips. Zo was er één koek bij die te warm is gesneden. Zonde, want dan druk je de structuur weg. Ook was er één te licht van kleur en een ander juist te donker aan de randen. Als je daar met je tong tegenaan komt, is het te bitter.’

Regiobijeenkomst

De NBOV-regio Groningen-Drenthe is vier jaar ‘slapende’ geweest en is dit jaar nieuw leven ingeblazen in de vorm van deze najaarsbijeenkomst met enthousiaste opkomst. Het tijdelijke bestuur, bestaande uit Bert en Arjen Kolkman uit Schoonebeek, Henk Bruns (ELS-medewerker NBOV) uit Appingedam, Wiert Geertsema uit Muntendam en Herman Ligthart uit Zuidlaren, ziet graag dat het bestuur wordt vernieuwd en vraagt ondernemers uit de regio zich aan te melden voor een functie in het regiobestuur. ​Ondernemers met belangstelling voor het eens per jaar organiseren van een bijeenkomst voor collega’s in de regio of met goede ideeën over de invulling van de bijeenkomst kunnen contact opnemen met Suzanne de Heer van de NBOV, tel. (0182) 69 30 30 of e-mailadres deheer@nbov.nl.

Reageer op dit artikel