nieuws

Vlavie tegen eenzaamheid

Nieuws

Vlavie tegen eenzaamheid

Melkunie komt in actie voor het Ouderenfonds in haar strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Maandag 6 oktober gaat de consumentenactie ‘Maak een vlafie met je oma’ van start, waarmee het zuivelmerk extra bezoekjes aan ouderen wil stimuleren en tegelijkertijd wil helpen bij het realiseren van ‘sociale ontmoetingstuinen’.

Melkunie roept daartoe iedereen op tot actie. Meedoen is simpel: Koop een pak vla of pap en ga langs bij je opa of oma, je schoonmoeder, of die aardige oude buurvrouw van een paar deuren verder. Eet samen gezellig een toetje, maak een ‘vlafie’ – ofwel een selfie van jullie toetjesmoment – en upload de foto op www.melkunie.nl/dosocial. Bij 5.000 vlafies doneert Melkunie één ontmoetingstuin aan het Ouderenfonds.

Het Ouderenfonds en de Stichting DoSocial werken samen in de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen. Door bezuinigingen in de zorg is er steeds minder aandacht voor het welzijn van ouderen. Eenzaamheid bij ouderen wordt hierdoor een steeds groter probleem. De samenwerking heeft als doel aandacht te vragen voor de problematiek en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het aanleggen van zogeheten sociale ontmoetingstuinen.

De eerste tuin is al gerealiseerd. Onder de inzenders van een vlafie worden drie dagverse zuivelpakketten van Melkunie verloot. De Melkunie-actie begint vandaag en loop tot en met 31 oktober 2014.

Reageer op dit artikel