nieuws

Van Delft opent tweede pepernotenwinkel

Nieuws

Van Delft opent tweede pepernotenwinkel

Enkele weken na de opening van de eerste winkel in Amsterdam, opent de grootse en oudste pepernotenfabriek Van Delft in Harderwijk ook een pepernotenwinkel in Haarlem.

De winkel is gehuisvest in een pand aan de Anegang 9, in het centrum van de stad. Naar verwachting zal deze winkel twee maanden geopend zijn, tot het einde van het jaar. De winkel in Amsterdam is het gehele jaar geopend.

Ook in de Haarlemse vestiging kunnen klanten kiezen uit meer dan 35 soorten pepernoten. Naast de bestaande pepernoten presenteert men ook de laatste trends zoals oer-pepernoten met steranijs, gember, kaneel, nootmuskaat en staartpeper. Ook zijn er diverse soorten chocoladekruidnoten met smaken als yoghurt, stroopwafel, truffel, sinaasappel, framboos, caramel en cappuccino. Het uitgebreide pepernotenassortiment wordt aangevuld met andere traditionele producten zoals taai-taai en speculaaskoekjes. Van Delft is van plan om binnenkort ook een webshop te openen.

Producent Van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere honderd in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer zeventig uit deze bakkerij.

Oorsprong pepernoten

Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de zestiende eeuw. In die tijd kregen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten die gemaakt waren van deegresten van peper- en kruidkoek. Sinds de achttiende eeuw is de pepernoot zoals wij deze kennen in trek. Deze is van dezelfde soort kruiden gemaakt als speculaas. De pepernoot met de meeste kruiden en de bolle vorm wordt het meest populair en wordt ‘kruidnoot’ genoemd. In de volksmond gebruikt men echter vooral de verzamelnaam pepernoot.

Reageer op dit artikel