nieuws

Maxima opent Wereld van Smaak in Markthal

Nieuws

Maxima opent Wereld van Smaak in Markthal
Koningin Máxima opent de eerste overdekte versmarkthal in Nederland. Het unieke aan de hal is de combinatie van het marktleven en het wonen daarboven. Foto: ANP

Koningin Maxima opende woensdag de Markthal in Rotterdam. Tijdens de opening bezocht zij ook De Wereld van Smaak, in welk paviljoen ze onder meer brood van de Rotterdamse bakker Vreugdenhil en prachtige in kleur gestelde taarten van Van Beek & Specker banketbakkerij uit Rotterdam kon bewonderen.

Van Beek & Specker heeft een winkelunit in de Markthal zelf, waar de koningin langs ging (filmpje vanaf minuut 3.15).

Vanaf het terras van De Wereld van Smaak had Máxima goed zicht op alle activiteiten in de Markthal. In de Markthal is onder meer bakkerij Le Perron gevestigd.

In een ander deel van de hal huurt Bakkerij Klok uit Hellevoetsluis een unit. Jan Klok is optimistisch over de verkoopplek in deze bijzondere hal. ‘De hal moet 20.000 mensen per week trekken, als er 500 bij mij langskomen is het al goed toch?’ Klok, die zich door zijn zoon Max heeft laten ‘overhalen’ in de Markthal te stappen, rekent op een omzet van 7 ton per jaar. Zijn unit is net als die van de andere ondernemers 7 dagen per week open, van 10 tot 20 uur.
De Markthal herbergt nog een luxe banketbakker: De Patissier uit Oegstgeest en Rotterdam. Daarnaast vindt de klant er Leonidas en een Multivlaai-vestiging.

Wereld van Smaak

De NBOV participeert in De Wereld van Smaak. Zij ziet hierin de mogelijkheid om voor alle ambachtelijke bakkers in Nederland het bakkersvak en bakkerijproducten te promoten. Dit onderdeel in de Markthal is een interactief podium dat ruimte biedt aan diverse verssectoren uit de voedingsmiddelenindustrie, zoals zuivel, groente en fruit, brood & banket, aardappelen en kruiden & specerijen. Het is letterlijk de proeftuin, bedoeld om te inspireren en te experimenteren. De consument kan er aan de hand van diverse thema’s kennis maken met eerlijk, puur en ambachtelijk eten en drinken, waarbij hij in workshops ook zelf mag experimenteren.

De Wereld van Smaak is overigens een onafhankelijke coöperatie waarin de volgende partners deelnemen: GroentenFruit Huis, Platform van Moeder Natuur, Brood- en banketbakkersvereniging NBOV, Kookpunt Rotterdam, Verstegen Spices & Sauces. Gekeken wordt nog of andere verssectoren kunnen aanhaken, zo ontbreekt de vleessector. Vion/De Groene Weg heeft overwogen te participeren in de Wereld van Smaak, maar heeft uiteindelijk ervoor gekozen in de Markthal te participeren met een nieuw slagerijconcept van De Groene Weg.

Het paviljoen is dagelijks geopend van 10:00 – 20:00 uur en op zondag van 12:00 – 18:00 uur. Jong, oud, zakelijk of particulier is er welkom.

Blikvanger

De Markthal, in de vorm van een boog met 228 appartementen erin, is een belangrijke blikvanger voor Rotterdam. Het enorme pand aan de Binnenrotte in hartje Rotterdam biedt plek aan 96 verkoopunits met voornamelijk levensmiddelen. Dat varieert van landelijke ketens als Multivlaai en De Groene Weg tot lokale kampioenen als Schmidt Zeevis en wildhandel Treurnis en rechtstreekse verkoop van groente en fruit door een collectief uit Goeree-Overflakkee. Ook traditionele marktverkopers hebben kramen gehuurd op de nieuwe permanente en overdekte markt. Zowel de klant op zoek naar kwaliteit als klanten op zoek naar lage prijzen moeten aan hun trekken komen in de Markthal.

Reageer op dit artikel