nieuws

Bakker bracht gebak zelf naar De Mol

Nieuws

Bakker bracht gebak zelf naar De Mol
Frans Wassenaar: ongewild en onverwacht landelijk nieuws.

Bakker Frans Wassenaar uit Blaricum staat sinds dinsdagavond 30 september ongewild volop in de belangstelling. De vermeende afperser van mediamiljardair John de Mol kocht er gebak, dat hij bij De Mol liet afleveren. Inclusief een dreigbrief. Dat bleek die avond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht.

‘Er komt een heel mediacircus op je af, dat had ik natuurlijk niet verwacht.’ Frans Wassenaar runt sinds elf jaar zijn bakkerij in Blaricum, de bakkerij waarvandaan het gebak met dreigbrief naar John de Mol werd gebracht op 18 september. Inmiddels zijn er 150 tips binnen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht.

‘Op maandagmiddag 15 september is er een man in de winkel geweest die gebak heeft besteld. Daarbij moest ook een kaart worden afgeleverd aan het adres van John de Mol, op een afgesproken tijdstip, om 09.30 uur. Dat heb ik zelf keurig gedaan’, vertelt Wassenaar aan een verslaggever van het ANP.

Dat er een kaart of een bericht met een bestelling meegaat, komt volgens de bakker wel vaker voor. ‘De man wilde een gesloten envelop bij de bestelling voegen. Het adres was uitgeknipt en op de envelop geplakt. Het maakte niet uit wat voor gebakjes er werden opgestuurd.’

Recherche

Twee uur nadat het gebak bezorgd was, stond de recherche al in de bakkerij. De medewerksters van de bakkerij hadden de man nog nooit eerder gezien en de bakker was zelf niet in de winkel toen de bestelling gedaan werd.

Wassenaar: ‘De politie is heel zorgvuldig geweest met de informatie. Ik wist dat het over John de Mol ging, want daar had ik de bestelling afgeleverd, maar verder wist ik niets.’

De bakker heeft nog steeds contact met de politie. ‘We hopen dat onze aanwijzingen tot de aanhouding zullen leiden. Dit moet verschrikkelijk zijn voor de familie, om met deze angsten te leven.’ (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel