nieuws

Samen biologisch eten tijdens Bio10daagse

Nieuws

Samen biologisch eten tijdens Bio10daagse
Archief Bakkerswereld

Tijdens de Bio10daagse, van 18 tot en met 27 september, wordt overal in Nederland samen gekookt en gegeten met biologische producten.

Iedereen kan meedoen aan de diverse activiteiten: de Smaakmakend kookwedstrijd, biologische keurmerkjes sparen, biologische producten proeven in winkels of samen op bezoek bij de biologische boer in de buurt. Op www.bio10daagse.nl zijn alle activiteiten te vinden.

In de afgelopen vijf jaar is de vraag naar biologische voeding verdubbeld in Nederland. Bionext, initiatiefnemer van de Bio10daagse, verwacht dat de groep consumenten die af en toe een biologisch product in het winkelwagentje legt, in de komende jaren alleen maar groter zal worden. Miriam van Bree, projectleider: “Vrijwel alles is biologisch verkrijgbaar. Van groente en fruit tot en met kant-en-klare pizza’s, hamburgers en broodbeleg. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun boodschappen biologisch te kopen. De Bio10daagse is een goed moment om daarmee te beginnen. Door de aanbiedingen is het nu extra aantrekkelijk om nieuwe biologische producten te proberen.”

Reageer op dit artikel