nieuws

ING herstelt rentefout

Nieuws

ING herstelt rentefout

ING heeft een fout waarbij bij verscheidene zakelijke klanten te veel rente was afgeschreven, hersteld. Betreffende afschrijvingen zijn gecorrigeerd. Uiteindelijk hebben de ondernemers ongeveer een dag te weinig geld op hun rekening gehad. Dat meldt de bank.

Doordat ING per ongeluk met een onjuiste rentegrondslag heeft gerekend, werd dinsdagmorgen bij verschillende zakelijke klanten meer rente van hun rekening afgeschreven dan had gemoeten. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

ING wil niet zeggen hoeveel ondernemers precies werden gedupeerd. Volgens De Telegraaf gaat het om honderden klanten. Via Twitter signaleerde de krant onder meer dat een bepaalde klant 35.000 in plaats 3600 euro rente moest betalen. Een andere ondernemer meldde dat haar rentetarief met 5500 procent was verhoogd door ING.

Reageer op dit artikel