nieuws

Brabant Bakt met lange vingers

Nieuws

Brabant Bakt met lange vingers

Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel organiseert op 28 centrum de bakwedstrijd Brabant Bakt met lange vingers. Geïnspireerd door het populaire tv-programma Heel Holland Bakt! gaan bakenthousiastelingen de strijd aan om de titel de beste thuisbakker van Noord-Brabant.

De wedstrijd is een initiatief van het Culinair Centrum in Aarle-Rixtel dat gevestigd is in de voormalige langevingersfabriek van Jeurgens. Het Culinair Centrum is de afgelopen weken ingrijpend verbouwd en heeft een eigentijdse look gekregen. De kookstudio wil het publiek laten kennismaken met haar passie en kunde en ziet deze wedstrijd als een mooie gelegenheid daarvoor.

Lange vingers is meer dan het kinderkoekje. Het is een basisingrediënt voor beroemde taarten als de tiramisu en de Charlotte. Deelnemers aan de wedstrijd staan vrij in de keuze van ingrediënten die ze daarnaast willen gebruiken. Tijdens de eerste schriftelijke voorronde bepaalt een vakjury wie er doorgaat naar de finale op zondag 28 september. Tijdens de finaledag moet de taart ter plekke bereid worden en zal deze door de juryleden beoordeeld worden op smaak, gebruikte technieken en presentatie. De winnaar wacht een mooie prijs: een KitchenAid Mixer.

Deelnemen kan door het insturen van recept en foto voor 20 september naar koken@culinaircentrum.nl. Meer informatie is hier te vinden. Voor meer informatie over de wedstrijd kan contact opgenomen worden met
Dorothé Saasen tel. 0492-381565.

Reageer op dit artikel