nieuws

‘Bloem kan astma veroorzaken

Nieuws

‘Bloem kan astma veroorzaken

Het inademen van het fijne stof afkomstig van bloem kan astma veroorzaken, meldt nu.nl, dat zich baseert op ScienceDaily.

Uit nieuw Frans onderzoek dat deze week wordt gepubliceerd, blijkt dat het fijne stof uit bloem een van de grootste veroorzakers is van astma.

Mensen die vaak in aanraking komen met het fijne stof, zoals bijvoorbeeld professionele bakkers, hebben hierdoor vaker astma.

Naast professionele bakkers kunnen ook andere groepen die vaak in aanraking komen met bloem uiteindelijk last krijgen van astma. In de Britse tabloid The Daily Mail waarschuwt het Britse Astmafonds dat bijvoorbeeld ook hobbybakkers een potentiële doelgroep vormen voor astma.

The Great British Bake Off

Vanwege het immens populaire programma The Great British Bake Off, het programma dat wij in Nederland kennen als Heel Holland Bakt, waarschuwt het Britse Astmafonds dat een groot aantal hobbybakkers steeds vaker ook op regelmatige basis blootgesteld wordt aan het stof.

De eerste verschijnselen die op astma kunnen wijzen, kunnen zich dan al voordoen. Bij klachten wordt geadviseerd een huisarts te raadplegen.

Reageer op dit artikel