nieuws

Aftellen naar Gouden Gard 2014

Nieuws

Aftellen naar Gouden Gard 2014

Zeven jonge, getalenteerde kandidaten nemen het op woensdag 1 oktober tegen elkaar op in de strijd om de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard 2014. De wedstrijd vindt net als vorig jaar plaats bij het Miele Inspirience Centre in Vianen.

Om de kandidaten zo goed mogelijk voor te bereiden, kregen ze een workshop aangeboden onder leiding van patissier en oud-wedstrijddeelnemer Hidde de Brabander. “Ik weet wat er bij zo’n wedstrijd komt kijken”, aldus de patissier. “Daarom is het goed de kandidaten verschillende tips te geven die ze in de aanloop naar, maar vooral ook tijdens de wedstrijd kunnen gebruiken. Over twee weken volgt ook nog een rondleiding bij Miele, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan op de wedstrijddag. Een goede voorbereiding is belangrijk. Dat geeft rust en vergroot de kans op succes.”

De kandidaten moeten binnen zes uur een showstuk, desserttaartjes, friandises, bonbons en marsepeinfiguren maken.

Talentenprijs

Ook de strijd om de Talentenprijs belooft spannend te worden. Wederom is het maximale aantal deelnemers van 35 bereikt. Op de wedstrijddag leveren zij twee identieke desserttaartjes in die worden beoordeeld door een deskundige jury.

Meer informatie over de Gouden Gard is te vinden op www.goudengard.nl en Twitter @GoudenGard.

Reageer op dit artikel