nieuws

De 5 beste baguettebakkers van Parijs

Nieuws

De 5 beste baguettebakkers van Parijs
Foto BBP

Bij de Grand Prix de la Baguette de la Ville de Paris strijden Parijse bakkers om het beste stokbrood van de hoofdstad. De Portugees Antonio Teixeira won voor de tweede keer op rij de Grand Prix de la Baguette, in de 20e editie die in maart werd gehouden. Met het oog op een mogelijke stedentrip naar de City of Love plaatste Travelvalley.nl de vijf beste baguettebakkers van Parijs op haar site.

Dat brood in Parijs lekkerder smaakt dan thuis is niet zo gek. De Parijse bakkers hebben een kunst gemaakt van het bakken van baguettes. Er is veel verschil tussen de bakkers in Parijs. Dit zijn de 5 beste bakkers van Parijs.

 

1. Antonio Teixeira – Délices du Palais

Voor de tweede keer op rij komt de winnaar uit het 14e arrondissement (in het zuiden van de stad). Antonio Teixeira is de beste bakker die de stad heeft. Grappig is dat Antonio een Portugees is, die de kunst van baguettes maken als beste onder de knie heeft. De winnaar mag de premier een jaar lang van stokbrood voorzien. Antonio won ook al in 1998 en mocht toen stokbrood leveren aan Jacques Chirac.

2. Christian Vabret – Au Petit Versailles du Marais

De Marais is niet alleen een van de leukste wijken van Parijs, hier vind je dus ook een top 5 bakker. Au Petit Versailles du Marais vind je in een zijstraatje van Rue de Rivoli. Neem je metrostation Saint-Paul dan hoef je nog maar een klein stukje te wandelen.

3. Ali Ben Kadher – La Montmartoise

Eigenlijk staan de nummer 2 en 3 op een gedeeld tweede plaats, maar er moet iemand op 2 en op 2 staan. Wij hebben La Montmartoise op de derde plaats gezet. Een bezoek aan de Sacré Coeur combineer je met een stokbroodje halen bij Ali Ben Kadher.

4. Benjamin Turquier – 134 RdT

Turquier wordt niet alleen geprezen om zijn stokbrood, maar zeker ook om zijn croissants (waarvoor hij ook al eens een award heeft gekregen). Voor de derde keer haalt hij in de Grand Prix de la Baguette de top 10. Continue kwaliteit dus, bij 134 RdT. Deze bakkerij vind je in de buurt van de République.

5. Naceur Ben Habhab – Au Pain d’Autrefois

Als je toch onderweg bent naar 134 RdT kun je net zo goed ook bij bakker Naceur Ben Habhab een stokbroodje gaan proeven. Beide bakkers zitten vlak bij elkaar. Vergeet hier ook niet om een paar macarons mee te nemen, want ook die koop je bij Au Pain d’Autrefois.

Reageer op dit artikel