nieuws

Choco & Zo onderscheiden

Nieuws

Choco & Zo onderscheiden

Choco & Zo ontving afgelopen 10 juli het certificaat Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel uit handen van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland (KDWN).

KDWN is een initiatief van het Vakcentrum Branche Kaas en Delicatessen, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de foodsector en de fastmoving consumer goods. Met het opstellen van een transparante checklist stelt de stichting KDWN ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren. Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de betrokken winkel gecheckt en pas na zijn goedkeuring wordt overgegaan tot certificering.

In Nederland zijn ongeveer negenhonderd foodspeciaalzaken die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die (kwaliteits-)bewust inkoopt. “Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, hoogstaande kwaliteit van de producten en goede product- en klantenkennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders richting consument. Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te kunnen helpen bij het aankoopproces”, aldus eigenaar Lagerwerf.

Met het certificaat bewijst de ondernemer te voldoen aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, gastvriendelijkheid en uitstraling.

Reageer op dit artikel