nieuws

Zeeuwse Bakker Boer bouwt nieuwe bakkerij

Nieuws

Zeeuwse Bakker Boer bouwt nieuwe bakkerij
Animatie nieuwbouw bakker Boer in Zeeland.

Bakkerij en verswinkel Bakker Boer begint binnenkort met de bouw van een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein De Poel in Goes. In het gebouw wordt de broodbakkerij ondergebracht. Die is nu nog gevestigd bij de winkel in Kloetinge. De banketbakkerij blijft daar voorlopig wel.

‘De belangrijkste reden dat we deze stap zetten, is omdat we alles zelf willen blijven produceren. Daar is steeds meer ruimte voor nodig’, zegt directeur Sjako Boer van het gelijknamige familiebedrijf, dat inmiddels tachtig jaar bestaat. ‘We zijn een ambachtelijke bakkerij, met dit nieuwe pand hebben we niet de doelstelling om verder weg te gaan, we willen de regio blijven bedienen.’

Voor het ontwerp van de bakkerij, het bakkerij technisch advies en de begeleiding bij de realisatie van de nieuwbouw en inrichting werkt Boer samen met TenBa Bakkerijadvies.

De eerste paal gaat naar verwachting in september de grond in. Het nieuwe bedrijfspand zal ook extra arbeidsplaatsen opleveren, zegt Sjako Boer. Bakker Boer heeft op dit moment vijf vestigingen: behalve in Kloetinge zijn er winkels in de Goese Polder, Kapelle, Heinkenszand en Middelburg.

Reageer op dit artikel