nieuws

Zeelandia klaar voor etiketteringsregels

Nieuws

Zeelandia klaar voor etiketteringsregels
De etiketten moeten vanaf 13 december 2014 voldoen aan de nieuwe regels. Foto: Koos Groenewold

Zeelandia is klaar voor de nieuwe etiketteringsregels. Alle productspecificaties van Zeelandia in de ingrediëntendatabank SpecsPlaza zijn beschikbaar conform de nieuwe etiketteringswetgeving.

Vanaf 13 december 2014 gelden nieuwe regels voor etiketten van voedingsmiddelen. Vanaf dan moeten allergenen op het etiket worden benadrukt zodat deze voor de consument duidelijk herkenbaar zijn: vermelding in hoofdletters, vet of onderstreept. Ook moet de bron van plantaardige oliën en vetten worden vermeld.

Onverpakt

De nieuwe wetgeving is niet alleen van toepassing op etiketten van voorverpakte levensmiddelen. Ook voor onverpakte producten moet informatie over allergenen worden verstrekt. Dit zijn producten zoals verkocht bij bakkers, cateraars, restaurants, horeca en instellingskeukens. De allergenen-informatie hoeft niet op een etiket of menukaart te staan, maar moet makkelijk beschikbaar zijn voor de consument. Daarnaast geldt bij aankoop via een webshop dat de informatie beschikbaar moet zijn via de website.

Komend najaar zal Zeelandia tijdens speciale bijeenkomsten de bakkerij verder informeren over de wijzigingen en de gevolgen voor de bakker. Ook op de NBC-site SpecsPlaza is nadere informatie te vinden.

Meer informatie over de nieuwe etiketteringswetgeving is te vinden op de website van Zeelandia.

Reageer op dit artikel