nieuws

Tesco geeft teugels aan directeur Unilever

Nieuws

Tesco geeft teugels aan directeur Unilever
Dave Lewis Foto: NTU

Het Britse supermarktbedrijf Tesco vervangt zijn topman Philip Clarke door Dave Lewis. Die maakt de overstap van Unilever. Tesco meldde de aanstelling van de nieuwe topman maandag in combinatie met een waarschuwing voor onverwacht moeilijke marktomstandigheden.

Lewis treedt op 1 oktober in dienst van Tesco. Tot die tijd houdt Clarke de leiding. Hij treedt vervolgens af als bestuurder en blijft nog tot 1 januari beschikbaar om de overdracht in goede banen te leiden. Tesco meldde vorige maand de magerste omzetgroei van de afgelopen 40 jaar. Het bedrijf heeft veel last van de concurrentie van discounters als Aldi en Lidl. De marktomstandigheden zorgen ervoor dat de winst in de eerste helft van dit jaar lager zal zijn dan verwacht.

Reageer op dit artikel